Boek Recensie: Loopgravenhel(d) (Sandra J. Paul, Marc Geyens)

Auteurs: Sandra J. Paul, Marc Geyens
Nederlands – Paperback
284 pagina’s |Uitgever: Uitgeverij Het Punt|september 2018

ISBN13: 9789460794094

Samenvatting:

De zeventienjarige Victor wordt samen met zijn beste vriend van het veld in zijn gemeente Sint-Amands geplukt en naar de Westhoek gestuurd, om te strijden in een vreselijke oorlog.

Omringd door de geur van de dood beseft Victor al snel dat alle hoop al lang vervlogen is in de loopgraven. Terwijl de strijd rondom hem stevig woedt, komt hij zichzelf steeds meer tegen. Bovendien groeit de wanhoop bij de soldaten. Wat als deze oorlog nooit meer eindigt?

Met oog voor detail voelt Loopgravenhel(d) aan als de autobiografie van een jonge soldaat die tegen wil en dankin de hel terechtkomt. Dit unieke, atypische oorlogsboek, geeft een bijzondere kijk op de Eerste Wereldoorlog, alsof je er zelf bij was.

De pakkende kortverhalen die Victors leven beschrijven, werden geschreven door Sandra J. Paul. Aangevuld met ontroerende gedichten die geschreven werder door Marc Geyens, is Loopgravenhel(d) een boek dat je nog lang bij zal blijven.

Leeservaring:
Een heel bijzonder boek van Sandra J Paul. Loopgravenhel(d) is een samenwerking tussen Marc Geysens. Sandra verteld het verhaal van Victor een tiener die in de eerste wereldoorlog moet overleven in de loopgraven van België. Het verhaal wordt afgewisseld met de gedichten van Geysens. Ook is er een omlijstende verhaallijn waarin de achter, achterkleinkinderen en hoe zij het verhaal van Victor leren.
Met dit verhaal laat Sandra zien dat zij een geweldig verhaal op papier heeft gezet. Het verhaal weet je mee te nemen in de gruwelen van twee oorlogen door de ogen van 3 generaties. Kort op de hielen van haar meest persoonlijke verhaal Hart Slag komt een ander verhaal dat weet te roeren. Sandra J Paul is naar mijn mening de meest veelzijdige auteur van deze tijd. Loopgravenhel(d) is een absolute aanrader.

#hartslagblogtour
#hamleybooks

2 thoughts on “Boek Recensie: Loopgravenhel(d) (Sandra J. Paul, Marc Geyens)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: