Collected Movies: From Dusk Till Dawn: Trilogy

Intro:

De eerste film zag ik voor het eerst via de All night horror show een horror film festival dat door het land reisde. Deze film liet een behoorlijke indruk achter op mij. Toen ik een paar jaar later hoorde dat er twee vervolgfilms kwamen was ik enthousiast.

From Dusk till Dawn (1996)

Samenvatting:

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de ‘Titty Twister’, een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden…

Korte recensie:

De eerste film die gelijk ook het meeste indruk heeft gemaakt. De film begint als een actiefilm. Veel actie tot de film verandert in een voltallige horrorfilm met bloeddorstige vampiers. Tarantino en George Clooney spelen twee keiharde criminelen. Een klassieker.

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money (1999)

Samenvatting:

Vijf vrienden spreken af om samen een bank in Mexico te beroven. Op weg naar de afgesproken plek, krijgt een van hen een ongeluk. Op zoek naar hulp belandt hij in de ‘Titty Twister Bar’. Dat blijkt een gruwelijke vergissing te zijn, en het begin van een reeks bloedstollende gebeurtenissen.

Korte recensie:

Een groep bankrovers nemen het op tegen bloeddorstige vampiers, alleen komen deze vampiers uit hun eigen midden. Een simpele actie/horror die de inslag van het origineel mist. Het is daarom geen wonder dat deze film gelijk op DVD uitkwam. Robert Patrick is het enige positieve aan de hele film. Ook is het niet duidelijk waar de film in de tijdlijn is, waarschijnlijk voor de eerste film aangezien Dany Trejo zijn personage nog leeft in deze film.

From Dusk till Dawn 3: The Hangman’s Daughter (1999)

Samenvatting:

Mexico, 1900. De gevaarlijke outlaw Johnny Madrid ontsnapt op het nippertje van de galg en kidnapt Esmeralda, de knappe dochter van de beul die hem wou ophangen. Samen met Esmeralda en zijn bende slaat hij op de vlucht. Ze besluiten een postkoets te overvallen en nadien de nacht door te brengen in een plaatselijke bar vlak bij de grens…

Korte recensie:

Een prequel film die tegelijk met deel 2 uit kwam. Kwalitatief niet echt veel beter, maar in dit geval wordt er wel wat meer verhaal verteld. Deze film verteld de oorsprong van Santanica Pandamonium. Alles speelt zich af tegen het oude Mexico. Veel actie en vampiers, mijn favoriet van de twee vervolgen.

Afsluiting:

De eerste film blijft een klassieker, de vervolgen hadden wat mij betreft niet gemaakt mogen worden. Robert Rodriguez maakt het later goed met een tv serie bestaande uit 3 seizoenen.

One thought on “Collected Movies: From Dusk Till Dawn: Trilogy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: