Collected Movies: Teen Wolf: Duology


Intro:

Dit waren de beginjaren van Michael j. Fox. In de tijd van hitfilms zoals Back to the Future en Secret of my succes kwam ook de eerste film uit deze serie uit.

Teen Wolf (1985)

Samenvatting:

Scott is een tiener die deel uitmaakt van een slecht basketballteam. Hij is verliefd op een meisje dat hem totaal niet ziet staan, totdat hij ontdekt dat hij in een weerwolf verandert. In mum van tijd wordt hij de populairste jongen van de school, maar dan verlangt Scott naar de tijd dat alles nog normaal was.

Kijkervaring:

Een geweldige film over erbij willen horen, groepsdruk en jezelf vinden. Fox is nog in zijn hoogtijdagen en weet de show te stelen. Een tijdperk dat er nog veel in films kon.

Teen Wolf Too (1987)

Samenvatting:

Todd Howard is een tiener die een zware strijd om het bestaan voert. Niets in zijn saaie leven gaat goed, totdat hij in een wolf verandert.

Kijkervaring:

Een matig vervolg die zoveel mogelijk connecties met de eerste film wil maken. Helaas is deze wolf niet zo goed als de eerste en probeert de film niet echt iets nieuws te doen.

Afsluiting:

Twee films waarvan de eerste het sterkste is. Helaas is deze film in de loop der tijd erg vergeten. Onlangs kwam er wel een tv serie uit maar dat is meer een modellen parade. Kort geleden kwam hier ook een film vanuit. Lang leve generatie remake.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: