Reading Books: Revisited: Goud en Lavijn (Kim Bonefaas)


Auteur: Kim Bonefaas
Nederlands – Paperback
292 pagina’s | Uitgever: Godijn Publishing | januari 2021

ISBN13: 9789493233171

Samenvatting:

Voor verpleegkundige Melle Lavijn is het leven weliswaar druk, maar wel lekker overzichtelijk: ’s nachts werkt ze op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis en overdag is ze zo veel mogelijk bij haar zieke vader. Door een uit de hand gelopen grap raakt ze via Instagram in gesprek met de Amerikaanse muzikant Midas, dé superster van dat moment. Langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere band tussen Melle en Midas. Maar als Midas’ fans en de roddelpers dat ontdekken, staat Melles rustige leven totaal op zijn koop. Al snel wordt het contact met Midas levensgevaarlijk… Kim Bonefaas maakte in 2019 een succesvol debuut met haar semi-autobiografische roman ‘Julia Jonkers’. Haar tweede roman ‘Goud & Lavijn’ is weer een echte ‘Bonefaas’: meeslepend, ontroerend, grappig en nét even anders.

Leeservaring:

Een nieuw meesterwerk van Kim Bonefaas. Na het succes van haar debuut Julia Jonkers werd het tijd voor een vervolg. Een tweede boek is altijd het slachtoffer van hoge verwachtingen. Nu is Goud en Lavijn een boek dat alle verwachtingen overschiet.

Kim heeft een meeslepend modern sprookje gecreëerd tussen een popster en een verpleegster. Van het begin tot het einde weet zij de lezer te grijpen en te vermaken met een romantisch verhaal maar ook een verhaal over de nadelen van het bekend zijn. Een verhaal wat de lat weer een stukje hoger legt. Een aanrader, het maakt mij nieuwsgierig met wat voor pareltje zij hierna komt.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: