Reading Books: Revisited: Not Dead Yet (Phil Collins)


Auteur: Phil Collins
Nederlands – Paperback
432 pagina’s |Spectrum|oktober 2016

ISBN10: 9000350417
ISBN13: 9789000350414

Samenvatting:

Spraakmakend, openhartig, opzienbarend & confronterend

Drummen, zingen, songwriten, produceren, acteren, componeren voor Broadway: Phil Collins heeft het allemaal gedaan en met veel succes. Hij schreef wereldhits, waaronder In the Air Tonight, Sussudio, A Groovy Kind of Love, Another Day in Paradise, Easy Lover en I Can’t Dance. Als soloartiest verkocht hij meer dan 150 miljoen platen en als lid van de band Genesis nog eens 130 miljoen. Alleen Michael Jackson en Paul McCartney verkochten meer platen dan hij.

In deze onthullende biografie gaat Phil Collins niet alleen in op zijn carrière, maar praat hij ook openhartig over zijn rol als vader en echtgenoot die zijn leven weer moest opbouwen na een periode van verslaving. In de jaren tachtig was hij een van de meest succesvolle artiesten, maar dat betekent niet dat hij de gelukkigste was. Verre van dat. Voor het eerst gaat hij in op de hoogte- en dieptepunten in zijn leven: volledig eerlijk, tot in detail, niets of niemand wordt gespaard, en met heel veel humor. Dit boek geeft een beeld van Phil Collins dat slechts weinig mensen kennen.

Nog nooit eerder verschenen verhalen, zoals:
o de inside stories rondom Genesis en het vertrek van Peter Gabriel
o de samenwerking met o.a. Eric Clapton, Steven Spielberg, Prins Charles
o zijn gehoorproblemen, alcoholverslaving en operaties

Leeservaring:

Not dead yet is de bloedeerlijke autobiografie van Phil Collins. Het verhaal van een jonge uit een Engels arbeiders gezin die uitgroeit tot een van de grootste muzikale sterren over de hele wereld. Dit rags to riches verhaal boeit van de eerste tot de laatste pagina.

Het leuke is dat ik het audioboek geluisterd heb van dit boek. Deze is door Phil zelf ingesproken. Dit geeft het idee dat hij zijn eigen verhaal aan je verteld. Dit geeft de inhoud van het verhaal een persoonlijker tintje.

Not dead yet is een van de betere muzikale autobiografieën die er in de laatste tijd is uitgekomen. Al raad ik het audioboek ten zeerste aan voor de bijzondere ervaring.

Advertisement

One response to “Reading Books: Revisited: Not Dead Yet (Phil Collins)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: