Voor de Kleintjes Classic (At the Movies): Revisited: Paddington (2014)


Titel: Paddington

Regisseur: Paul King

Cast: Ben Whishaw Nicole Kidman Hugh Bonneville

Speelduur: 95 Minuten

Genre: Familie Film

Samenvatting:

Een jonge Peruviaanse beer met een grote passie voor alles dat Brits is reist naar Londen om een huisje te vinden. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij er achter komt dat het stadsleven niks voor hem is. Op het station wordt hij gevonden door de familie Brown, die het beertje in huis neemt. Alles lijkt goed te gaan voor het beertje totdat een museumconservator het unieke beertje ontdekt.

Kijkervaring:

Wie kent beertje Paddington niet. Het pratende beertje uit Peru. Voor de mensen die hem kennen is dit een geweldige nostalgische ervaring. Voor de mensen die hen niet kennen wordt het tijd hem in je hart te sluiten. Een geweldige familie film gebaseerd op de boeken van Michael Bond. De auteur heeft ook een cameo in de film. Let op tijdens paddingtons eerste taxi rit als hij een man op een terras groet.

Paddington komt na een aardbeving in zijn woonomgeving terecht in London. Zijn oom en tante waren altijd vol over deze stad door de verhalen van een ontdekkingsreiziger. In London komt hij de familie Brown tegen. De familie helpt hem de ontdekkingsreiziger vinden. Ondertussen zit er een nare dame achter hem aan.

Paddington is een tijdloze familie film met een geweldige cast en een heerlijke soundtrack. De film heeft humor, drama en spanning. Paddington is zo goed tot leven gebracht dat je als kijker soms twijfelt of het geen echte beer is. De verfilming is erg leuk gedaan. Het hele verhaal is in een modern jasje gegoten. De sfeer van de film past bij deze tijd. De CGI is erg goed gedaan vooral het beertje in de hoofdrol. De Browns zijn qua personages goed bij elkaar gezocht en vullen elkaar mooi aan. Peter Capaldi als de buurman past er ook geweldig bij. Paddington is een geweldige familie film… echt een aanrader. Paddington is een film voor jong en oud.

Advertisement

3 responses to “Voor de Kleintjes Classic (At the Movies): Revisited: Paddington (2014)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: