At the Movies: Revisited: Avatar (2009)


Titel: Avatar

Regisseur: James Cameron

Cast: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

Speelduur: 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Sciencefiction / Avontuur

Samenvatting:

Jake Sully (Sam Worthington) is een verlamde oorlogsveteraan in de toekomst, die met enkele anderen naar de maan Pandora wordt gebracht. De mensheid wil daar waardevolle grondstoffen uit de grond halen. Deze planeet wordt echter bewoond door de Na’vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na’vi doen er alles aan zich te beschermen tegen de mensen. Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen…

Kijkervaring:

Een sf film met een sociale boodschap. Jake Sully een ex marinier die door een oorlog in een rolstoel terecht is gekomen. Na een gevecht in een bar komt hij erachter dat zijn tweelingbroer overleden is. Door dit nieuws komt hij in een wereld terecht die zijn leven vooraltijd zal veranderen.

Avatar is de ultieme 3D film. De buitenaardse exotische wereld van Pandora is erg mooi. Het verhaal heeft een sociale boodschap over het kappen van de regen woud en de commerciële belangen die daar bij komen kijken. De film heeft alles drama, een liefdesverhaal en heel veel actie. Het is een film met veel visuele effecten maar niet storend. Even waan je jezelf in een andere wereld. Met recht een klassieker.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: