At the Movies: Revisited: Mad Max: Fury Road (2015)


Titel: Mad Max: Fury Road

Regisseur: George Miller

Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz, Abbey Lee, Courtney Eaton

Speelduur: 120 minuten

Genre: Aktie

Samenvatting:

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

Kijkervaring:

In 2015 kwam Mad Max: Fury Road uit. Dit keer was de rol van Max Rockatansky weggelegd voor Tom Hardy (Dark Knight Rises). Nicholas Hoult (Skins, X Men Days of Future Past, X Men First Class) past perfect in de rol van Warlord Nux. Ook is er een rol voor Charlize Theron als Furiosa de vrouwelijke held van deze film. In Fury Road wordt Max gevangengenomen door de Warlords van Tiran Imortan Joe (Hugh Keays-Byrne) en komt door toeval bij de op de vlucht geslagen Furiosa terecht. Furiosa wil de bruiden van Imortan Joe naar haar geboorteplek brengen, waar de vrouwen veilig zullen zijn voor Imortan Joe. Dit resulteert in een spannend avontuur in de woestenij van Aarde.

Mad Max: Fury Road begint met veel actie en dit houdt niet op tot de laatste minuut. Het is in het begin wel wennen aan Tom Hardy in de rol van Max, omdat Gibson nog op het netvlies gebrand staat. Ondanks dit vind ik Fury Road een goede actiefilm, met bijzondere auto’s en wild woestijnvolk. Niets is te gek en alles mag. Deze film komt net als de andere Mad Max-films uit het brein van George Miller en ligt in dezelfde lijn als de drie voorgangers.

Fury Road is een leuke film om te kijken, maar kan niet tippen aan zijn voorgangers. Het grootste nadeel vind ik dat de rol van Max meer naar achteren is geschoven, hierdoor komt Furiosa toch meer als held uit de verf. Nu is Max in de voorgaande twee films altijd een ongewilde held geweest voor de zwakkere in de woestenij. Dit keer kunnen zijn lotgenoten zelf ook een flink staaltje vechten. Het lijkt de film meer Furiosa: Fury Road (featuring Mad Max). Er gaan geruchten dat er nog een aantal films komen, hopelijk komt Max daarin beter uit de verf.

De beeldkwaliteit van de Blu ray is smetteloos en het geluid loepzuiver. De extra’s zijn interessant maar niet heel bijzonder. Persoonlijk miste ik wat achtergrondinformatie over het maken van de film. In plaats daar van krijgen we de karakterbeschrijvingen en stunt uitleg. De deleted scenes zijn dan wel weer extra’s die ik graag zie. Mad Max: Fury Road is een geslaagde actiefilm die wel meerdere kijkbeurten nodig heeft.

Deze recensie is ook te vinden op Filmhoek

Advertisement
,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: