At the Movies: Revisited: The Shallows (2016)


Titel: The Shallows

Regisseur: Jaume Collet-Serra

Cast : Blake Lively, Óscar Jaenada en Sedona Legge

Speelduur: 86 Minuten

Genre: Drama / Thriller

Samenvatting:

‘The Shallows’ volgt een vrouw, Nancy genaamd, die alleen is aan het surfen op een afgelegen strand. Op een korte afstand van de kust wordt ze aangevallen door een grote witte haai. Nancy komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Kijkervaring:

Een heerlijke ouderwetse haaien film. Een film met hele mooie beelden van omgevingen. Het verhaal is simpel een vrouw reist af naar Mexico om daar op haar paso verleden moeders strand te surfen.

Tot op heden waren mij favoriete haaien films Jaws en deep blue sea en daar is nu een bij gekomen. The Shallows is een moderne film die het genre haaienfilm goed heeft neergezet. De film combineert moderne technologie met ouderwets verhalen vertellen. Wat ik vooral een leuk gegeven vond dat in de scenes waarin de leading lady face-timed met haar familie.

Vanaf het moment dat de haai voor het eerst zijn aanval inzet veranderd de zee in een claustrofobische omgeving. Vanaf laat de spanning je niet meer los. Van het begin tot het einde is The Shallows een goede haaienfilm. Een absolute aanrader.

,

One response to “At the Movies: Revisited: The Shallows (2016)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: