At the Movies: Revisited: To The Bone (2017)


Titel: To The Bone

Regisseur: Marti Noxon

Cast: Lily Collins, Alex Sharp en Keanu Reeves

Speelduur: 107 Minuten

Genre: Drama

Samenvatting:

Ellen is een weerbarstig, 20-jarig meisje dat lijdt aan anorexia. Het grootste gedeelte van haar tienerjaren heeft ze doorgebracht in verschillende herstelprogramma’s, maar helaas zonder succes. Haar familie is vastbesloten om een oplossing te vinden voor haar probleem en stuurt haar naar een tehuis voor jongeren dat onder leiding staat van een onconventionele dokter. Ellen, verrast door de ongebruikelijke regels en gecharmeerd door haar medepatiënten, moet haar verslaving onder ogen komen.

Kijkervaring:

Een Netflix original die al veel stof deed opwaaien voordat de release was. De film verteld het verhaal van Eli en haar eetstoornis. De angst was dat deze film de ziekte zou verheerlijken. Dit ondanks dat er een aantal ervaringsdeskundige tussen zitten die met deze ziekte geworsteld hebben. Deze film neemt na 1x kijken alle angsten weg. To the Bone is een emotionele achtbaan die de strijd en worsteling mooi weergeeft.

Lilly Collins die de hoofdpersoon Eli speelt is zelf ervaringsdeskundig en weet haar personage dan ook goed en overtuigend neer te zetten. To the bone is een film die stof tot nadenken geeft. Een aanrader.

Advertisement
,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: