Collected Movies: Revisited: Wild Things: Saga


Intro:

Een film serie over sex, hebzucht, moord en bedrog. Niets is wat het lijkt in deze serie films.

Wild Things (1998)

Samenvatting:

Sam Lombardo (Matt Dillon) is de meest populaire leraar op zijn school. Kelly (Denise Richards) is één van zijn leerlingen. Op een dag dringt ze zijn huis binnen waar ze hem probeert te verleiden. De volgende dag vertelt ze overstuur dat Sam haar heeft verkracht. Een paar dagen later bekent een ander meisje, Suzie (Neve Campbell), dat zij eerder al door hem verkracht was. Hij heeft hulp nodig om zijn onschuld te bewijzen en neemt daarom Ken Bowden (Bill Murray) in de arm, de enige advocaat die de zaak aan wil nemen.

Kijkervaring:

De eerste en sterkste uit de serie waar in een leraar zijn leven verwoest wordt door een valse aangifte. Een spannende kat en muis film waar niets is wat het lijkt. Een aanrader.

Wild Things 2 (2004)

Samenvatting:

De 17-jarige wulpse Brittney is razend omdat zij haar erfenis kwijtspeelt aan haar klasgenote Maya. Een verzekeringsagent ontdekt een misdadig plan tussen de twee meisjes. Voor hij het weet is hij betrokken bij een zwoel, zinderend seksspel.

Kijkervaring:

Het tweede deel uit de serie heeft dezelfde invloeden als de eerste film. Een verwend meisje dat over lijken gaat om te krijgen waar zij vind dat ze recht op heeft.

Wild Things: Diamonds in the Rough (2005)

Samenvatting:

Marie en Elena zijn twee ambitieuze high-society meisjes die alles hebben wat hun hartjes begeren. Toch zijn ze nooit tevreden en ze zetten alles op het spel, om twee waardevolle diamanten te kunnen erven. Zelfs voor moord schrikken ze niet terug.

Kijkervaring:

Hier begint de aftakeling van de serie. Dezelfde plotlijn en voorspelbaar. Ook lege personages.

Wild Things: Foursome (2010)

Samenvatting:

De hotelmagnaat Ted Wheetly is hard tegenover zijn arrogante feestende zoon Carson die erin gelooft dat zijn rijke, rokkenjagende vader zijn moeder de dood in heeft gereden. Wanneer Ted omkomt tijdens een speedboot ongeluk wordt rechercheur Frank Walker op de zaak gezet om de zaak te onderzoeken. Hoe meer hij zich in de zaak verdiept, hoe wantrouwiger hij wordt van de intriges, verleiding, hebzucht, bedrieging en mogelijk zelfs een koelbloedige moord.

Kijkervaring:

Een soort Beverly Hills 90210 moord variant. Nog voorspelbaarder als het vorige deel.

Afsluiting:

Een goed voorbeeld van een film serie die omzeep is gebracht door waardeloze vervolgfilms. De films worden meer een excuus om het zieke leven van de superrijken aan de kaak te stellen en de sex spelletjes die daar bij horen. Een goed begin maar de serie gaat snel berg afwaarts.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: