
Intro:
De eerste film had een geweldig concept. Laat een baby zijn eigen monoloog hebben in de film gesproken door een bekende artiest.
Look Who’s Talking (1989)
Samenvatting:
Mollie werkt als boekhoudster voor Albert, die tevens haar minnaar is. Net wanneer ze besluit een einde te maken aan hun relatie, wordt ze zwanger. Wanneer Albert zijn vrouw verlaat en alleen gaat wonen, hoopt Mollie dat ze binnenkort gaan samenwonen. Op een dag ziet ze Albert in een winkel met een andere vrouw en van de schok beginnen Mollies weeën. Taxichauffeur James brengt haar naar het ziekenhuis, waar hij door het verplegend personeel, dat veronderstelt dat hij de vader is, wordt verplicht om de bevalling bij te wonen.
Kijkervaring:
Bruce Willis speelt de stem van Mickey en weet daarmee de belevingswereld van een baby leuk weer te geven terwijl de personages van Kirstey Alley en John Travolta hun eigen verhaal vertellen. Een hilarische romantische komedie met een twist.
Look Who’s Talking Too (1990)
Samenvatting:
Mollie en James proberen samen (de inmiddels oudere) Mickey en zijn baby-zusje Julie groot te brengen. Broer en zus hebben onderling echter wat spanningen, evenals met Stuart: Mollie’s broer die bij hen komt wonen.
Kijkervaring:
In deze film wordt het trukje uit de eerste film herhaald maar dan met een tweede kind erbij genaamd Julie waarbij de stem gespeeld wordt door Roseanne Barr. Het geeft een nieuwe dynamiek aan de film.
Look Who’s Talking Now (1993)
Samenvatting:
In dit derde deel van de serie krijgt de Ubriacco-familie te maken met twee honden: Rocks, een bastaard van de straat, en de verwende poedel Daphne. James heeft net een nieuwe baan, en Mollie zit de hele dag thuis aangezien zij haar baan net kwijt is.
Kijkervaring:
De derde film in de serie. Dit is het punt dat de serie in kwaliteit achteruit gaat. Dit keer krijgen de honden een stem met een hoop voorspelbare grappen. Ondanks dit heeft het gezin in de serie een leukere verhaallijn in de film.
Afsluiting:
Een gimmick gedreven serie die voor de nodige humor zorgt. Alleen na drie delen voorspelbaar werdt. Er was ook nergens waar deze serie naartoe kon. Ondanks dat een persoonlijke favoriet.