Collected Movies: Revisited: Scary Movies Saga


Intro:

Een serie spooffilms die het horror genre op de hak nemen. In de lijn van Naked Gun, Hot shots en Airport weten deze films de film wereld weer op zijn kop te zetten.

Scary Movie (2000)

Samenvatting:

Op een Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voor de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op; hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms.

Kijkervaring:

De eerste film die een aantal teen horror films op de hak neemt. De verhaal bestaat uit delen van Scream en I Know What you did last summer. Een film met zulke absurde humor en situatiesdat je veel moeite moet doen om niet te lachen.

Scary Movie 2 (2001)

Samenvatting:

Cindy Campbell en de andere overlevenden uit de eerste film zijn verder gegaan met hun leven en proberen de gruwelijke gebeurtenissen te vergeten. Dan worden ze plotseling uitgenodigd door professor Oldman, die onderzoek doet naar Hell House, een groot spookhuis met een geheimzinnig verleden. De jongeren denken in eerste instantie dat het gaat om een onderzoek naar slapeloosheid, maar als de nacht begint, ontdekken ze de angstaanjagende waarheid.

Kijkervaring:

De tweede film leent veel van The Gaunting en The Exorcist. Net als bij de voorganger ligt de humor lat hoog. Met bijna de hele cast terug was dit een succes.

Scary Movie 3 (2003)

Samenvatting:

Cindy is nu televisiejournalist en maakt een reportage over graancirkels op de boerderij van Tom (Sheen), die zijn vrouw in een auto-ongeluk heeft verloren. Ook wordt ze verliefd op Toms broer George (Rex), een witte rapper. Cindy komt erachter dat er een videoband in circulatie is, en iedereen die de band kijkt gaat na zeven dagen dood. Het is dus aan Cindy, Tom, George en de president (Leslie Nielsen) om de wereld te redden voordat deze band op tv komt.

Kijkervaring:

The Ring en Signs zijn nu de inspiratie voor de film. Weer weten de makers een goed verhaal te maken van het geheel. Dit met de humor die wij gewend zijn. Er is weer een blik komische acteurs opengetrokken die zorgen voor een dijk van een film.

Scary Movie 4 (2006)

Samenvatting:

Wanneer de aarde wordt bestormd door gigantische tri-pods, is niemand meer veilig. Cindy Campbell probeert de aarde te redden, maar ze heeft meer aan haar hoofd. Ze is namelijk bezig te achterhalen wat er aan de hand is met een jongetje uit ‘Grudge house’ waar ze op moet passen. De problemen stapelen zich pas echt op wanneer ze slachtoffer wordt van zieke spelletjes van een moordenaar.

Kijkervaring:

De Grudge, War of the worlds en Saw zijn de inspiratie voor deze film. De formule voor deze films blijven nog het zelfde. De intro met Dr Phill is hilarisch.

Scary Movie 5 (2013)

Samenvatting:

Pierre is een verwaande, afstandelijke, heerszuchtige en oversekste Franse regisseur van een dansgezelschap van een grote productie. Jody (Ashley Tisdale), een jonge moeder van twee kinderen en haar Afro-Amerikaanse vriendin Kendra (Erica Ash) strijden beiden om de hoofdrol. Jody en Kendra zetten alles op alles om de hoofdrol in de grote dansvoorstelling te bemachtigen. In de schaduw van deze twee dames slaan de stoppen van Heather Daltry (Molly Shannon), al jaren de topdanseres van het dansgezelschap, helemaal door wanneer ze door het management aan de kant wordt geschoven.

Kijkervaring:

In deze film ligt Black Swan, Paranomal Activity en Mama op de voorgrond. Dit is ook de enige film zonder Anne Farris. Deze film heeft veel humor maar mist de kracht van de voorgangers.

Afsluiting:

Deze serie heeft een reeks van spoof films zoals Superhero movie, Not Another Teen Movie en Disater movie teweeg gebracht. De films zijn tijdloos en ik zet ze graag op als ik ongegeneerd wil lachen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: