Collected Movies: Revisited: Austin Powers Trilogy


Intro:

Een serie spooffilms met als thema klassieke spionage films zoals James Bond. Met Austin Powers heeft Mike Meyers een geweldig personage neergezet. Maar ook zijn dubbel rol Dr Evil is super.

Austin Powers: International Man of Mystery (1997)

Samenvatting:

In 1967 verslaat de Britse geheim agent Austin Powers de meeste handlangers van zijn grote vijand Dr. Evil. Dr. Evil besluit zich in te vriezen zodat Austin hem niet zal kunnen pakken. Austin besluit zichzelf ook in te laten vriezen, voor het geval Dr. Evil ooit weer tevoorschijn komt. Dit is 30 jaar later het geval, wanneer Dr. Evil de wereld met een nucleair wapen bedreigt.

Kijkervaring:

De eerste film is een geweldige lachfilm waarin het personage goed neergezet wordt. Het jaren zestig gevoel inclusief de muziek sluiten mooi op elkaar aan. Het is een film waar je niet bij na hoeft te denken maar gewoon kunt lachen.

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999)

Samenvatting:

Dr. Evil gebruikt een tijdmachine om terug te reizen naar 1969, waar hij Austin Power’s mojo steelt. De Britse geheim agent moet nu terugreizen in de tijd om dit, met de hulp van Felicity Shagwell, terug te vinden. Ondertussen ruziet Dr. Evil vrolijk verder met zijn zoon, en bouwt ‘ie een goede vriendschap op met Mini Me, een kloon van zichzelf, maar dan 8 keer zo klein.

Kijkervaring:

Het vervolg op de eerste film waarbij Austin en Dr Evil elkaar weer naar het leven staan. Een film die duidelijk weet wat hij wel is en zichzelf niet te serieus neemt. De meeste personages uit de eerste film keren terug. Mike Meyers speelt in de film nog een derde personage genaamd Fat Bastard. Hier wordt ook de kloon van Dr. Evil geïntroduceerd genaamd Mini Me.

Austin Powers in Goldmember (2002)

Samenvatting:

Dr. Evil en Mini-Me zijn ontsnapt uit hun gevangenis, om vervolgens samen met de slechte Goldmember een plan voor wereldheerschappij te verzinnen. Dit plan bestaat uit flink wat tijdreizen, en het kidnappen van de spion Nigel Powers, de vader van geheim agent Austin Powers. Terwijl Austin Dr. Evil, Mini-Me en Goldmember door de tijd achterna reist stopt hij in 1975. Hier krijgt hij hulp van een oude vriendin, detective Foxy Cleopatra.

Kijkervaring:

De derde film volgt dezelfde succes formule als de voorgaande film maar moet wel echt zijn best doen niet vervelend te worden. Mike Meyers neemt hierbij nog een vierde rol op zich van schurk Goldmember.

Afsluiting:

Een geweldige serie films waar in een aantal grappen standaard terugkeren. Een daarvan is de montage van synoniemen voor geslachtsdelen. Ondanks de herhalingen blijft het wel boeien en ontzettend grappig.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: