Collected Movies: Revisited: Police Acadamy Saga


Intro:

Een comedy filmserie waarin nitwits omgetoverd worden tot politie agenten. Een hoop hilarisch momenten en slapstick komedie. Een groep herkenbare personages die zorgen voor doldwaze situaties.

Police Academy (1984)

Samenvatting:

In verband met een tekort aan agenten wordt besloten tot een versoepeling van de eisen bij toetreding tot de politiemacht. Hierdoor kunnen mensen die eigenlijk niet geschikt zijn toch agent worden, tot ergernis van de instructeurs.

Kijkervaring:

Het eerste deel waarin een stel onwaarschijnlijke rekruten klaar gestoomt worden voor politie werk. Hier volgen hilarische momenten uit voort.

Police Academy 2: Their First Assignment (1985)

Samenvatting:

De agenten uit Police Academy I hebben hun opleiding afgerond, en kunnen aan hun eerste opdracht beginnen: het optreden tegen een graffiti-verspreidende bende.

Kijkervaring:

Het tweede deel waarin de rekruten uit de eerste film de straat op gaan met de nodige grappen en grollen.

Police Academy 3: Back in Training (1986)

Samenvatting:

Gouverneur Neilson heeft aangekondigd dat hij vanwege budgettaire redenen een van de twee politiescholen zal sluiten. Welke moet verdwijnen hangt af van het rapport van de evaluatiecommissie. De kans is zeer groot dat het de politieschool van commandant Lassard is die opgedoekt wordt. De rekruten zijn ook nu weer ontzettend lomp, naïef, onbeholpen en ongedisciplineerd. In allerijl worden de afgestudeerden van de politieschool opgetrommeld. Mahoney, Tackleberry, Hightower, Hooks, Jones en Callahan moeten de nieuwe lichting zo opleiden dat ze de rekruten van commandant Mauser kunnen verslaan.

Kijkervaring:

Het derde deel waarin de agenten uit de vorige films een nieuwe lichting rekruten opleiden. Een doldwaze situatie.

Police Academy 4: Citizens on Patrol (1987)

Samenvatting:

Commandant Lassard vindt het frustrerend dat het publiek agenten als vijanden ziet. Hierdoor worden talrijke misdaden nooit opgelost. Hij wil hier verandering in brengen door een burgerwacht op te richten. De burgemeester heeft zijn zegen al gegeven en ook de gouverneur steunt het initiatief. Hij dringt er zelfs op aan dat Lassard het project voorstelt op een internationaal congres. Dit houdt natuurlijk in dat Lassard het project niet persoonlijk kan opstarten. Hij laat de rekrutering en de opleiding van de kandidaten dan maar over aan zijn trouwe instructeurs. Zij gaan op pad in hun oude buurt om burgers te vinden die aan de cursus willen deelnemen. Natuurlijk komen die terug met een stel overenthousiaste, maar oerdomme kandidaten.

Kijkervaring:

Dit keer is er een programma waarmee burgers mee betrokken worden. Niet iedereen is het hier mee eens.

Police Academy 5: Assignment: Miami Beach (1988)

Samenvatting:

Tijdens de diploma-uitreiking van de politieschool kondigt commissaris Hurst aan dat Lassard met pensioen gaat. Het nieuws slaat in als een bom, niet alleen voor de commandant zelf maar ook voor zijn trouwe leerlingen. Er bestaat geen twijfel over dat Harris hier iets mee te maken heeft. Hij aast immers al een hele tijd op de baan van de commandant. Hurst meldt ook dat Lassard benoemd zal worden tot agent van het decennium tijdens de nationale conventie in Miami Beach. Lassard wil dat zijn leerlingen aanwezig zijn op de huldiging en betaalt hun tickets. In het vliegtuig zitten ook drie gangsters, die net een geslaagde diamantroof gepleegd hebben. Bij hun aankomst in Miami neemt Lassard per ongeluk hun tas mee. Ondertussen zijn ook Harris en zijn assistent Proctor aangekomen.

Kijkervaring:

Dit keer gaat Lassard met een groepje agenten naar een conferentie, maar het ongeluk volgt hen.

Police Academy 6: City under Siege (1989)

Samenvatting:

De wijk Wilson Height wordt geteisterd door een bende dieven. Dit is ontzettend gênant voor Harris, die verantwoordelijk is voor die regio. Aangezien hij en zijn hulpje Proctor de situatie niet de baas kunnen, roept de burgemeester versterking in. Hij vraagt commandant Lassard en zijn team om orde op zaken te stellen. Wanneer de bende zelfs hen te snel af is, wordt vermoed dat er een lek is in het politieapparaat. Dit wordt al snel bevestigd. In het kantoor van Lassard is immers een deel van de gestolen diamanten gevonden.

Kijkervaring:

Een misdaadbaas heeft de stad in zijn zak. Lassard en zijn agenten staan klaar om de schurk te ontmaskeren.

Police Academy: Mission to Moscow (1994)

Samenvatting:

Moskou is helemaal in de ban van de peetvader van de Russische maffia. Door middel van een nieuw videospelletje wil de snoodaard in alle informaticabronnen ter wereld infiltreren. Zo hoopt hij de machtigste man op aarde te worden. Gelukkig zijn er nog de onvermeende klungelaars van de Police Academy. Ze worden naar Moskou gezonden voor een speciale missie om een einde te maken aan de alleenheerschappij van de maffioso.

Kijkervaring:

Lassard en zijn leerlingen worden uitgenodigt in Rusland om een krimineel op te pakken. Een gespannen samenwerking.

Afsluiting:

De Police Academy films zijn stuk voor stuk komisch goud. Ook al gaat de kwaliteit in de laatste paar films achteruit, de humor blijft. In de loop van de jaren zijn er een hoop komische rollen voorbij gekomen zoals de reus Hightower en de welbedeelde Callahan. De wazige Commandant Lassard weet ieder film zijn doldwaze humor te tonen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: