At the Movies: Revisited: Dream House (2012)


Titel: Dream House

Regisseur: Jim Sheridan

Cast: Daniel Craig Naomi Watts Rachel Weisz Elias KoteasMarton Csokas Taylor Geare

Speelduur: 92m Minuten

Genre: Psychologische Thriller

Samenvatting:

De succesvolle uitgever Will Atenton stopt met zijn drukke baan in New York om een rustiger leven te kunnen leiden met zijn vrouw Libby en kinderen. Vol mooie plannen vertrekt het gezin naar een nieuw huis in een rustig stadje. Al snel blijkt dat het huis plaats delict is van een moord op de vorige bewoners. Wanneer Will en Libby erachter komen welke gruwelijkheden zich in het verleden hebben afgespeeld in hun nieuwe huis, gaan ze op zoek naar antwoorden. Ze komen in contact met buurvrouw Ann Paterson, die een goede band had met de vorige bewoners. Beetje bij beetje ontdekken Will en Libby samen hoe de verontrustende puzzel in elkaar zit.

Kijkervaring:

Will Atenton (Daniel Craig) verhuist met zijn gezin naar een nieuw huis. Na jaren hard werken wil hij nu meer tijd gaan besteden aan zijn gezin, het huis waar zij in zijn gaan wonen blijkt een lugubere geschiedenis te zijn. Vreemde verschijningen, feestende tieners en gekke geluiden houd het gezin in hun greep. Dream House is een film waarin niets is wat het lijkt.
Daniel Craig speelt deze rol wel heel erg goed. Hij speelt een man waarvan zijn hele leven op zijn kop staat maar ook het leven van zijn gezin. De moord die in hun huis gepleegd is brengt meer te weeg dan verwacht. Niets is wat het lijkt in deze psychologische thriller.
Daniel Craig word bijgestaan door Rachel Weisz, Naomi Watts en Elias Koteas. Samen maakte zij van deze film een groot succes.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: