At the Movies: Revisited: Leaving Neverland (2019)


Titel: Leaving Neverland

Regisseur: Dan Reed

Cast: Michael Jackson, Wade Robson en Jimmy Safechuck

Speelduur: 236 minuten (2 delen)

Genre: Documentaire

Samenvatting:

In de documentaire Leaving Neverland staan twee mannen centraal die zeggen langdurig misbruikt te zijn door de in 2009 overleden popster Michael Jackson. De documentaire beschrijft hoe ‘The King of Pop’ langlopende relaties aanging met twee jongens, destijds 7 en 10 jaar oud, en hun beider families toen hij op de toppen van zijn roem zat. De twee zijn nu beide dertigers en beweren dat ze seksueel misbruikt zijn door de zanger. Ze onthullen in de documentaire hoe ze hiermee hebben leren leven.

Kijkervaring:

Een erg moeilijke documentaire om een oordeel over te vellen. Het onderwerp is erg gevoelig. Sexueel misbruik is in veel gevallen moeilijk te bewijzen zonder goed bewijs. Vaak is het het woord van de ene tegen de andere. Dus over het feit of Michael Jackson het wel of niet gedaan heeft heb ik dan ook geen mening.

De documentaire was erg lang en erg eenzijdig. Bij mij komt dan toch de vraag naar boven waarom? Wat schiet je er mee om om iemand zo af te branden terwijl de persoon in kwestie al jaren dood is. Gaat het om aandacht? Wordt er wel met de kinderen van Michael rekening gehouden? Zoals ik al zei het is moeilijk een oordeel te vellen. Weet nog steeds niet wat ik er van moet vinden.


One response to “At the Movies: Revisited: Leaving Neverland (2019)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: