Boeken enzo: Revisited: 12 vragen aan Tamara Arts


Introductie:

Gisteren had ik 12 vragen aan Lotte van den Noort, een andere Hamley auteur die in 2021 haar debuut maakt is Tamara Arts met haar boek In het Duister. Ik kijk ernorm uit naar haar boek en mocht haar gelukkig een aantal vragen stellen zodat jullie een beeld krijgen van deze auteur.

Tamara in 5 woorden?
Boekenworm, dierenliefhebber, medelevend, perfectionist, (houdt van) eten.

Hoe ben jij met schrijven begonnen?
Vanaf het moment dat we in groep 3 letters en woorden leerden schrijven heb ik geschreven. Ik vond het zo leuk om er zinnen van te maken en die zinnen werden verhaaltjes. De ‘serieuze’ verhalen heb ik ooit gedeeld op het schrijversplatform Wattpad. Ik ben nooit gestopt en dat heeft me hier gebracht!

Welke auteurs hebben jou geïnspireerd?
Zoveel! Mel Wallis de Vries was degene die me echt aan het lezen heeft gekregen in eerste instantie. Meer in het heden zijn bijvoorbeeld Chinouk Thijssen en Lotte van den Noort inspiratiebronnen geworden. Ook buitenlandse schrijvers als Leigh Bardugo en Sarah J Maas inspireren mij om het beste uit mijn verhaal te halen.

Hoe is je verhaal In het Duister ontstaan?
Mijn verhaal ‘In het duister’ is ontstaan door mijn nachtmerries. Nee, maar echt, ik ben als de dood voor de dingen die ik in mijn verhaal heb geschreven. Anderen ook en stiekem vind ik dat toch best wel leuk. Het boek is eigenlijk een verzameling van mijn eigen (misschien ietwat irrationele) angsten 😉.

Wat is jou favoriete schrijfomgeving?
Ik schrijf het fijnst wanneer ik achter mijn bureau zit, maar ik heb mijn momenten waarbij lui op de bank zitten juist goed werkt. Dat is vooral wanneer ik wat minder inspiratie heb, dan werkt het wisselen van omgeving goed.

Wat zijn voor jou de ingrediënten voor een goed boek?

Driedimensionale personages (levendige personages) vind ik erg belangrijk. Een plot kan nog zo goed zijn, maar als de personages niet levendig zijn haalt dat veel van de emotie en medeleven weg. Natuurlijk is een goed plot ook belangrijk. Het fijnste is wanneer ik echt in een verhaal gezogen wordt.

Wat inspireert jou?
Bij dit boek zijn het dus echt mijn eigen nachtmerries, angsten (en ervaringen). Maar in het algemeen kan alles mij inspireren. Soms doen of zeggen mensen iets en daar maakt mijn brein een heel verhaal bij. Soms sta ik onder de douche of lig ik in bed en komen de meest willekeurige dingen opzetten.

Met welke schrijver zou je nog wel eens een boek willen schrijven?
Oef, dat is een moeilijke! Ik zou een van mijn schrijversvrienden willen zeggen, maar onze genres liggen ver uit elkaar. Ik denk Valentijn Ringelberg (hij vindt horrorverhalen wel leuk om te lezen, maar schrijft ze niet) of Chinouk Thijssen.

Heb je al eens meer geschreven wat te vinden is?
Toen ik zeventien was, had ik mijn boek ‘de vampierprinses’ uitgegeven bij Boekscout, maar deze is inmiddels uit de verkoop.

Ben je nu al met een nieuw verhaal begonnen en zo ja kun je er al iets van verklappen?
Ja, ik ben eraan begonnen! Of, nou ja, als je eraan denken en af en toe in een brainstormsessie iets opschrijft over het verhaallijn beginnen noemt 😉. Ik kan alleen zeggen dat ik verderga in het paranormale genre

Wat is jou grootste schrijf wens?
Ik heb zoveel wensen! De eerste wens is dankzij Hamley Books al uitgekomen: uitgegeven worden! Ik zou het ook geweldig vinden als er een tweede druk zou komen en een verfilming zou al helemaal te gek zijn hahah! Maar we beginnen bij het begin en ik zie wat de toekomst me gaat brengen.

Wat zou je als tip aan beginnende schrijvers geven?
Schrijf voor jezelf. Dat vind ik zo belangrijk. Als je over iets schrijft waar je geen plezier in hebt of wanneer je constant in jouw achterhoofd houdt dat je het voor anderen schrijft en wat zij ervan gaan vinden, komen de onzekerheden snel. Dat kan zo belemmerend zijn en voor een writersblock zorgen (I’ve been there). En doe vooral je eigen ding! Dat de ander bijvoorbeeld alles van tevoren plant, wil niet zeggen dat jij dat ook hoeft te doen.

Afsluiting:

Tamara Arts is op de volgende platforms te vinden:

Instagram (auteurspagina) (Bookstagram)

Facebook

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: