Boeken enzo: Revisited: Met liefde van .. Suzanne van Bilderbeek


Introductie:

Suzanne kwam als eerste als Supervrouw hier op de pagina, op dat moment was zij nog hard aan het werken aan haar debuut. Nu het eindelijk het levenslicht heeft gezien leek het mij leuk haar even aan de tand te voelen.

Kun je jezelf omschrijven in drie woorden?

Open-minded, sociaal en eigenwijs.

Welke schrijvers hebben jou geïnspireerd, en welke inspireren je nog steeds?

Chinouk Thijssen zal altijd de powervrouw zijn voor mij. Zij liet me kennismaken met het feit dat je van je hobby (schrijven en redigeren) je werk kan maken.
Andere schrijvers zijn Sarah J. Maas, Wendy Louise en Walt Disney!
Walt Disney was niet echt een schrijver, wel een creatief persoon die altijd met heel veel liefde zijn werk deed. Hij maakte van zijn passie zijn beroep en wilde de wereld een mooiere plek maken. Hij is voor mij nog steeds een van de grootste inspiratiebronnen.

Wanneer kwam jou passie om te schrijvennaar boven?

Die is er altijd geweest. Als kind was ik enorm fantasierijk en zodra ik kon schrijven, schreef ik die fantasieën op. Tijdens mijn pubertijd schreef ik veel online en was ik er veel mee bezig. Toen wilde ik al heel graag een boek uitgeven. Helaas kreeg ik daarna een writersblock van 5 jaar, tot de knop in 2018 in mijn hoofd omging en dacht: ‘Ik ga dit doen. Ik ga een boek schrijven en het uitgeven.’

Hoe ervaar je de reacties op je debuut?

Jeetje, ik had nooit verwacht dat het zo goed zou aanslaan! Ik heb mensen aan het huilen gekregen en grote complimenten gehad. De feedback die ik heb gekregen is ook super! Ik neem alles mee en kijk wat ik ermee kan doen. Tot nu toe is alles goed onderbouwd, dus dan kan ik er ook daadwerkelijk wat mee. Maar iedereen heeft het boek met veel plezier gelezen en daar gaat het me om. Dan is mijn doel als auteur gehaald.

Wat inspireert jou tot schrijven?

Het leven, muziek, films, andere boeken. Overal haal ik inspiratie vandaan. Dingen die ik zelf heb meegemaakt, ooit ergens heb gehoord of die mensen mij vertellen. Als ik bepaalde muziek hoor, beelden zie, foto’s of art zie. Alles om me heen inspireert me.

Hoe is je boek tot stand gekomen?

Vorig jaar zat ik vrijwillig in quarantaine toen Covid-19 ook Nederland trof. Ik moest iets met mijn tijd. Ik luisterde heel veel naar Another place van Bastille en steeds speelde een scène zich opnieuw af. Uiteindelijk besloot ik die scène uit te schrijven, maar de inspiratie bleef maar binnen stromen. Uiteindelijk had ik hoofdstuk 1 op papier en besloot ik verder te schrijven.

Kun je wat over het verhaal vertellen?

Sasha en Daniel starten een relatie als friends with benefits. Wat het lastiger maakt doordat Sasha meer voelt voor Daniel dan ze afgesproken hadden. Het moment dat Sas voor zichzelf kiest, begrijp Daniel wat hij had en hoeveel spijt hij heeft daar niet eerder gehoor aan te geven. Misschien is het het lot, maar ze proberen het opnieuw, dit keer als stel. Helaas hebben ze beiden issues wat hun relatie in de weg staat en proberen ze telkens obstakels te overwinnen.

Het is een realistisch verhaal over 2 jonge mensen die hun plek in de wereld en zichzelf proberen te vinden.

Kun je wat vertellen over het vervolg?

Het vervolg start waar deel 1 geëindigd is. Veel oude personages hebben plek maar er komen ook nieuwe personages in voor. Sasha en Daniel maken een enorme karaktergroei door.
Binnenkort zal ik alvast een klein stukje onthullen 😉

Hoeveelvan jezelf zit er in je personages?

Ik denk onbewust heel veel. Ik werd tijdens een interview gevraagd om Sas en Dan te omschrijven. Het moment dat ik Sasha omschreef, keek de interviewer me nog eens aan en zei: ‘Oh, dus ik spreek nu eigenlijk met Sasha.’ Dat was het moment dat voor het eerst een lampje bij me ging branden. Ondertussen heeft mijn moeder het boek ook uit en ze merkt dat dit door haar dochter geschreven is. Onbewust heb ik bepaalde trekjes en mijn copingmechanismen aan Sasha doorgegeven. Evenals Jacky’s (beste vriendin van Sasha) motto: Leven en laten leven, niet oordelen.
Daniel heeft mijn gevoeligheid en de muur die hij om zichzelf heen bouwt overgenomen hahaha. Soms kan ik ook een behoorlijke heethoofd zijn.

Heb je nog tips voor beginnende auteurs?

Vraag advies, neem aan wat goed voelt, wees daarin niet te eigenwijs. De juiste proeflezers en redacteurs bedoelen het om je te helpen. Als dat niet zo voelt, zijn ze niet de juiste personen voor je. Maar blijf altijd achter je eigen product staan. Niet gaan schrijven naar andermans hand, de juiste adviesgevers zullen jou en je verhaal in je waarde laten.

Afsluiting:

Wat mij betreft is Suzanne een voorbeeld voor vele. Voor de mensen die meer willen weten Suzanne van Bilderbeek is te vinden:

op haar website

Facebook

Instagram

Dank jewel voor je medewerking.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: