Mijn Leven met NAH: Revisited: Schrijven met een beperking, iedere dag een nieuwe uitdaging Deel II


Introductie:

Een paar jaar geleden schreef ik een blog over het schrijven met een beperking. Deze is hier terug te lezen. Maar nu is het tijd voor een vervolg en een nieuw perspectief.

In mijn vorige blog vertelde ik al over de uitdagingen die ik ervaarde als schrijver met een beperking. Dit keer wil ik hier wat dieper op ingaan. Net als iedere schrijver wordt ik constant overvallen door inspiratie en moet deze dan ook gelijk op het virtuele papier zetten, anders heb ik het kwijt. Waar ik vaak tegen aanloop is het gebrek aan feedback, vooral mensen die echt kritisch kunnen zijn. Zelf raak ik nog wel eens verdwaald in mijn manuscript waardoor ik het overzicht kwijt raak na een paar keer mijn manuscript na gelopen te hebben.

Een ander punt waar bij dit misloopt is als je uiteindelijk de moed bijeen raapt om een uitgever te benaderen je of niets terug hoort of een standaard afwijzing krijgt waarvan je niets leert. Hier lopen wel meer auteurs tegen aan.

Als het gaat om inspiratie hoef i k niet te klagen, ik heb een hoop verhaalideeen om aan te werken. Waar ik wel mee kamp is een klein inkomen waardoor een hoop hulp van buitenaf onbetaalbaar is. Denk dan aan correctiewerk en scriptbeoordelingen. De mensen die dit doen zijn vaak zelfstandige ondernemers die wat mijn inkomen betreft astronomische bedragen vragen voor hun werk. Dus ik moet het heel veel van mijn eigen kennis hebben. Vaak wordt een beperking als NAH ook niet gezien terwijl iemand met dyslexie juist wel de erkening en hulp krijgt die nodig is. Het is ook best zuur om te zien dat je harde werk niet de erkening krijgt die een andere auteur wel zou krijgen. Dit geeft het gevoel dat je je met je beperking nog meer moet bewijzen dan een ander en dat in een omgeving waar het al zo moeilijk is om binnen te komen.

Afsluiting:

Dus een hoop uitdagingen om mee te werken. Op dit moment heb ik twee manuscripten af en ben ik met een nieuw verhaal begonnen. Dit in de hoop dat ik in de toekomst mijn boeken met de wereld kan delen. Met meer dan alleen een novella en een paar korte verhalen in bundels op mijn naam. Op naar een creatieve toekomst.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: