Kunst of Cash: Revisited: Boeken


Een schrijver is een verteller van verhalen, met als doel zo veel mogelijk lezers te bereiken. Het lezen van boeken kan je kennis verruimen. Maar ook zorgen boeken ervoor dat je even kunt ontspannen en de dagelijkse stress kunt vergeten. Verhalen verbroederen ook. Boeken hebben de laatste jaren een sociaal aspect gekregen.

Van een goed verhaal kan ik genieten. Het neemt mij even mee een andere wereld in. Veel mensen vinden zelf ook de moed om verhalen te schrijven. Helaas als je daarna je boek wil uitgeven wordt je een verdienmodel. Veel mensen met een goed vinden geen uitgeverij. Dit omdat veel uitgeverijen graag het geijkte pas blijven bewandelen. De laatste tijd komen er steeds meer kleinere uitgeverijen bij die wel vernieuwend zijn. Maar veel oudere en grotere uitgeverijen spelen het nog steeds op safe.

Deze uitgevers maken ook steeds meer gebruik van verkooptrucs om lezers naar hen te lokken. Vooral gratis reclame via blogs en vlogs is welkom. Natuurlijk is het de bedoeling om geld te verdienen, maar niet ten koste van de lezer. Stel je voor je spaart een serie bij elkaar, dit aangezien er vaak series of trilogieën geschreven wordt om lezers te binden. Aan het eind van de serie komt diezelfde serie verzameld en met mooier artwork uit. Ook zijn er schrijvers die exclusief voor een abonnementen platform schrijven. Hierdoor wordt je gedwongen om een abonnement te nemen om je favoriete schrijver te volgen. In een geval werd er een vierdelig verhaal geschreven die op een platform te lezen was. Als je deze E-books los kocht was je in totaal meer kwijt dan de paperback die een paar maanden later verscheen. Een dure grap dus.

Toen ik las dat schrijvers hier nog eens weinig aan overhouden brak mijn klomp helemaal. Het meeste werk ligt bij de schrijver. De meeste opbrengsten komen terecht bij de Uitgeverij. Tuurlijk zijn er een hoop mensen die betaald moeten worden. Maar wat is er tegenwoordig nog nodig om een goede uitgeverij te runnen? Een duur kantoorpand? Ik denk dat vooral met de opkomst van de indieschrijvers er een grote omezwaai gaat komen in de boekenwereld. Misschien komt er een tijd dat een schrijver meer geld overhoud aan zijn harde werk? Maar ook dat boeken weer betaalbaar worden voor iedereen. Ik ben benieuwd wat andere over dit onderwerp denken dus laat een comment achter en doe mee met de discussie.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: