Mens of Consumens: Revisited: Donder en Bliksem (Mijn idee over het vuurwerkverbod)


Al een tijdje wordt de vraag gesteld of er een vuurwerk verbod moet komen, en heel lang had ik een gedeelde mening. Nog steeds wel een beetje. Maar afgelopen oud en nieuw gaf mij wel de doorslag toen ik zag wat voor vernieling er aangericht werd. Hier in de straat is zelfs een brievenbus opgeblazen. Waarom?? Ik probeer het te snappen maar het is moeilijk te bevatten.
Er word steeds sterker vuurwerk gebruikt en er wordt weinig tot niets aan gedaan. In oktober/november zijn de eerste knallen al te horen. Het gaat meer om het knallen dan het mooi. Nu zou een vuurwerkverbod ideaal zijn maar de kans is ook groot dat het niet nageleeft gaat worden. Als het gaat om de omzet die er gedraait wordt zijn het de winkeliers en handelaren die het meeste profijt hebben dat er geen verbod komt. Van deze groep vermoed ik dan ook dat er veel gelobbyt gaat worden. Het is vaak te merken als ergens veel geld in omgaat en het de schatkist vult (BTW), dat er geen echte stappen worden ondernomen om er iets aan te doen. Voor de publieke opinie zullen veel mensen voor het verbod zijn maar als het erop aan komt zal er weinig aan gebeuren. Tot nu toe stelt de handhaving ook niet veel vol als ik de verhalen van de mensen om mij heen moet geloven. 

Een van de grootste problemen is het gebrek aan respect voor de hulpverleners en de handhavers. Wat verwacht je van mensen die zich laten vollopen en daarna met vuurwerk op pad gaan. Of het verstand van een baksteen hebben en toch met vuurwerk de straat op mogen. Maar zeuren mag niet anders raken mensen hun insta bubbel ofwel fantasie levendje kwijt. Ik schaam mij gewoon als ik hoor dat het in veel wijken net een soort oorlogsgebied was. Voor een wapen moet je een training hebben maar om met dit soort explosieven om te gaan hoef je alleen maar geld neer te leggen. Als je dan zo graag dingen opblaast ga dan lekker het leger in. Het is jammer dat de goede mensen hier onder moeten lijden want gelukkig zijn er ook mensen die goed met vuurwerk om gaan. Maar zolang het tegendeel duidelijk zichtbaar is en er weinig tot niets aan gedaan wordt. Ben ik voor een verbod. 

Advertisement
%d bloggers like this: