Muziek enzo: Revisited: Toto Live: 40 Trips in Ziggodome (17-03-2018)


Voor mijn verjaardag kreeg ik kaartjes voor mijn favoriete band Toto. Dit concert was in het Ziggodome in Amsterdam de avond voor mijn verjaardag. .

De voorpret begint al bij het wachten bij de ingang. Spreken met mensen die je vaak alleen bij deze concerten ziet.

Na de kou getrotseerd te hebben is het tijd om de zaal te betreden. Al een paar jaar ga ik voor een zitplek omdat lang staan niet meer gaat. Van bovenaf zie je de zaal vollopen. Hierdoor bouwt de spanning flink op. In iedere hoek staat een camera aangezien er vanavond een DVD opgenomen wordt.

Het doek dat hangt doet mij denken aan het eerste concert van Toto in de Rijnhal in Arnhem in 1993. Toen het doek viel tijdens Gypsy Train gebeurde er iets magisch. Dit keer bij Alone (een van de nieuwe nummers) gebeurde hetzelfde. De band begon en meer dan twee uur werd een uitverkocht Ziggodome meegenomen op een muzikale tijdreis. Buiten een handjevol verplichte hits werden wij getrakteerd op nummers die bijna nooit gespeeld worden.

De band is energiek met nieuwkomer Shem von Schroeck op de basgitaar en Dave Grohl op de drums. Foutje Shannon Forrest lijkt gewoon erg op Dave met zijn lange haar. Warren Ham maakt de formatie compleet. Halverwege werden wij getrakteerd op een semi akoestische set met veel bekende en minder bekende nummers. Dit was een intiem moment tussen band en publiek.

De hele avond pompte de band energie door de zaal. Je zou niet denken dat de band al 40 jaar oud is aangezien ze spelen met de energie van een groep jonge honden. Toto weet live nooit terleur te stellen. Joseph Williams weet zelfs de nummers die nooit door hem gezongen zijn te zingen alsof hij het al jaren deed.

Het wachten is nu op de DVD en de volgende toer van deze legendes. Een topavond zo vlak voor mijn verjaardag. Mijn jaar kan niet stuk. Dank je guys.

Advertisement

One response to “Muziek enzo: Revisited: Toto Live: 40 Trips in Ziggodome (17-03-2018)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: