Daddy’s Universe Classic: Revisited: De echte man


Wat is tegenwoordig nog een echte man. Hier zijn de meningen over verdeeld. Na het kijken van de documentaire The Mask you live in heeft mij dit aan het denk gezet. Wordt mannelijkheid bepaald door onze cultuur of door onze opvoeding. Sinds ik vader ben van een kleine knul twijfel ik wel eens of het gebrek aan een vaderrol in mijn opvoeding zijn opvoeding zal bepalen. Een van deze onzekerheden is of ik zelf wel ‘man’genoeg ben om een vaderrol te vervullen. Wat is eigenlijk een echt man.

Deze vraag heb ik dan ook op facebook gesteld en hier kreeg ik hele leuke antwoorden op. Maar waar het op neer kwam is dat een man gewoon zichzelf moet zijn. Een man moet bij zijn emoties kunnen maar ook veiligheid en liefde uitstralen. Een man moet vooral eerlijk zijn en niet bang zijn om op je bek te gaan.

Voor mij is een man zijn iemand die zijn gevoel erkent en er mee om kan gaan, ook hulp vragen wanneer dat nodig is. Iemand die zijn eigen verantwoording neemt voor zijn daden en dit zo mogelijk ook oplost. Ondanks dat ik nooit echt een vaderrol heb gekend heb ik door de vrouwelijke opvoeding en de invloeden van buitenaf toch ontdekt wat het inhoud om een man te zijn. Dit kan ik dan weer doorgeven aan mijn zoon.

‘Laat je nooit wijsmaken dat je iets moet omdat je een man bent. Laat je niet in een hokje duwen. Wees je eigen persoon en sta achter de keuzes die je maakt en leef met de gevolgen die dat met zich mee brengt’.

Advertisement

One response to “Daddy’s Universe Classic: Revisited: De echte man”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: