Daddy’s Universe Classic: Revisited: Oud in een nieuw jasje


Veel ouders zullen overvallen worden door een vlaag van nostalgie. Heel veel TV helden uit onze kindertijd keren terug in een modern jasje.

Een aantal voorbeelden

Brandweerman Sam

In 1987 begon de Engelse serie Fireman Sam die zich afspeelde in het dorpje Piekenpolder waar de inwoners pyromanische neigingen hebben. De enige plaats waar je een hoop betaald voor een brandverzekering.

2008 werd deze serie nieuw leven ingeblazen met behulp van CGI. In populariteit zakt de serie nog steeds niet. De setting zijn moderner en meer van deze tijd en de personages zijn divers in afkomst.

Maja de Bij

Iedereen was weg van de avonturen van Maja de bij. Van 1977 tot 1983 zorgde dit bijtje voor een hoop vreugde en plezier bij de kinderen. Iedere week had zij weer leuke avonturen.

In 2012 kreeg Studio 100 de rechten van Maja in de handen en gaf haar een make over. Door middel van CGI wist de vrolijke bij weer een nieuwe generatie te vermaken. Zelfs op het grote scherm.

Pipi Langkous

In 1969 bracht het stoere meisje Pipi girlpower op tv. De Zweedse serie was razend populair. De serie was gebaseerd op de boeken van Astrid Lindgren.

In 1997 kwam Pipi terug op het kleine scherm. Ditmaal een geanimeerde versie helaas zonder het succes van de originele serie.

Bob de Bouwer

Wie kent hem niet? Bob de bouwer de man die alles kan maken. Van 1998 tot 2012 groeide kinderen op met de avonturen van deze aannemer en zijn pratende bouwmachines.

In 2015 kreeg Bob een make over en werd zijn cast uitgebreid.

Calimero

Het vrolijke kuikentje met een eierdop op zijn hoofd veroverde voor het eerst onze hart in 1962. Tot 1972 konden wij genieten van dit blij ei. Hij keerde terug in 1992 werd de serie nog een jaar voortgezet.

In 2013 keerde Calimero weer terug naar het kleine scherm. Dit keer met betere animatie.

Sommige van onze oude helden zijn nu nog even populair als toen. Dit maakt het voor de ouders ook een nostalgische trip door de tijd. Welke oude helden zien jullie graag terugkeren?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: