Voor de Kleintjes Classic: Brandweerman Sam


Mijn zoontje is helemaal gek op Brandweer man Sam. Hij leeft helemaal mee met de bewoners van piekenpolder. Stiekem geniet papa net zo hard mee. Na 10 seizoenen en 3 films blijft de serie boeiend. De eerste 5 seizoenen waren met stopmotion animatie gedaan. Veel van de nu nog bekende personages hadden hierin een rol. De oude serie blijft tot op heden tijdloos en sluit naadloos bij de computer geanimeerde serie aan. In de afgelopen jaren hebben wij favorieten zien komen en gaan.

In seizoen 10 zagen wij bijvoorbeeld de terugkeer van Bella Lasagne. In seizoen 9 kreeg het korps ook uitbreiding. De films die tussen de films afspelen zijn vaak ook bedoeld om nieuwe dingen te introduceren. Dankzij een stukje fan fiction waar in gehint wordt dat Sam de vader is van Norbert Puck kijk ik heel anders aan. Maar eigenlijk zou ik het niet gek vinden, Sam moet deze jongen vaak genoeg uit de problemen helpen. Piekenpolder lijkt mij trouwens een duur dorp qua brand en ongevallen verzekering.

Op Netflix zijn alleen seizoen 7,8 en 9 te vinden. Helaas zenden zij 10 nog niet uit. Deze zijn wel op RTL XL te zien. Helaas draaien kinderseries vooral op herhalingen. Menig ouder herkent dit vast wel en kan veel mee praten met de tekst. Oudere afleveringen zijn op YouTube te vinden. Hier kunnen wij geen genoeg krijgen van Piekenpolder en hopen dat er nog veel meer afleveringen gemaakt gaan worden.

Advertisement

One response to “Voor de Kleintjes Classic: Brandweerman Sam”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: