All of the Above: Inside Information Classic: Revisited: Garfield was een echt Maatje


Introductie:

16 jaar geleden kwam je in mijn leven. Mijn eerste eigen huisdier.

Ik woonde al een tijdje op mijzelf toen mijn moeder via een collega een kat voor mij regelde. Ik vernoemde haar naar mijn favoriete stripheld Garfield. Ze was een jonge poes vol leven. Ze maakte de wijk onveilig voor muizen, vogels en zelf een zwaan. Garfield was voor niemand bang.

Toen ik verhuisde ging ze al snel van buiten naar binnen kat. Een poos waren Garfield en ik alleen. Tot ik ging samen wonen. In die tijd is er een kater genaamd Weasley bij gekomen die bij mijn moeder vandaan kwam. Er was al eens eerder een kat bij geweest in een andere relatie maar dat was geen succes. Weasley bleef tot Lucas was geboren. Weasley kon niet tegen “concurrentie”. Maar Garfield en Lucas waren maatjes.

Toen ik een anderhalf jaar geleden verhuizde heef Garfield nog een tijdje bij Lucas gewoont tot ze tijdens de Corona uitbraak weer bij mij kwam wonen. Steeds meer merkte ik hoe oud ze was geworden. Ze genoot de hele zomer van mijn tuin.

Maar ze deed steeds minder en kreeg steeds meer klachten. Een gekke bult in haar nek en een gekke bult op haar voorhoofd. De ouderdom haalde haar in. De dag voor ik haar zou laten inslapen heeft Lucas wel een laatste keer kunnen knuffelenmet Garfield, mijn hart brak wetende dat dit de laatstekeer zou zijn dat hij haar zou zien. De dag daarna leek de tijd wel heel langzaam te gaan. De bult op haar voorhoofd leek groter te worden. Bij de dierenarts was het meteen duidelijk haar tijd was er geweest. De bult bleek een tumor te zijn. Vrij snel na de eerste prik sliep ze en de rest ging gelukkig ook snel en vreedzaam.

De mooie herinneringen aan haar blijven. Garfield was altijd vol leven en speelde graag buiten met vogels en muizen. Ooit kwam ze zelfs met een gans thuis. Ze was voor de duvel niet bang. Bijna 12 jaar is ze binnenkat geweest daarna. En bijna haar laatste jaar een buitenkat weer. Zelfs de ochtend voor dat we naar de dierenarts gingen liep ze even haar vaste rondje waarna ze weer op de stoel in slaap viel. Iets wat ze steeds vaker deed.

Afsluiting:

Het verhaal is klaar voor deze speciale poes. Mijn hoofd en hart zijn gevuld met mooie herinneringen. Het ga je goed Garfield, je was mijn maatje. Xxx

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: