Politiek Incorrect Classic: Revisited: Crimineel


Deze maatschappij veranderd dagelijks, dagelijks worden er keuzes gemaakt`, die invloed hebben op mensen die als de sociaal zwakkere bekend staan. Denk hierbij aan de oudere, de gehandicapten en de arbeidsongeschikte mensen, dan heb ik het niet over de mensen die niet WILLEN werken. Een grote groep mensen leven om hun hoofd boven water te houden. Het lijkt wel of een andere groep het belang heeft deze mensen de kop in te drukken. Er wordt bezuinigt op zorg, inkomen en sociale zekerheid, dit zijn de plekken die het de sociaal zwakkere zo moeilijk maakt om een menswaardig leven te leiden.

Er is altijd wel iemand die de uitspraak heeft “maar leuke dingen hoeven geen geld te kosten”. Dit is vaak heel makkelijk gezegd door mensen die juist wel het geld en de mogelijkheden hebben. Deze groep heeft ook geen grote stem omdat zij erg afhankelijk zijn van de systemen die nu afgebroken worden. Een voorbeeld is zorgtoeslag die steeds duurder wordt, een enorme kostenpost in de portemonnee van deze doelgroep, en dat terwijl het basis pakket steeds meer uitgekleed wordt. Dit houd dus in dat je steeds meer betaald voor minder.

Het grote nadeel is dat je in deze moderne samenleving overal geld voor nodig hebt. Soms voelt het alsof je zonder geld niet gelukkig kunt zijn. de commercieel invloeden die om ons heen hun werk doen, maken de verleidingen groot. Hierdoor gaat een grote groep foute dingen doen zoals illegaal downloaden bijvoorbeeld. Als je overal hoort over de nieuwe cd van blof bijvoorbeeld maar je al je geld iedere maand weer over maakt naar je vaste lasten en je schuldeisers en met moeite zelf nog kan eten. Moet er toch een andere manier zijn om toch een beetje te kunnen genieten van muziek of een goede film. Kopen dan dan altijd nog als het geld er wel is. Zijn deze mensen crimineel, of zijn zij slachtoffer van de op commercie draaiende samenleving om hun heen.

Is het zo gek dat deze groep mensen die al dagelijks genaait worden door de overheid ook een menswaardig bestaan willen?


2 responses to “Politiek Incorrect Classic: Revisited: Crimineel”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: