Reading Books: Unlikable (Lotte van den Noort)


Auteur: Lotte van den Noort
Nederlands – Hardcover
341 pagina’s |Uitgever: Hamley Books | April 2023

Samenvatting:

Victoriaans Londen, 1889

Jack the Ripper was pas het begin. Londen wordt momenteel geteisterd door een nieuwe, nog gruwelijkere ripper. Junior R laat lijken achter alsof het broodkruimels zijn en lijkt geen duidelijk motief te hebben voor zijn kwaadaardige bedoelingen.

Eleonora Prime verhuist tijdelijk van haar geliefde Canterbury naar Kennington, zodat haar vader de renovaties aan het huis ongestoord door kan laten gaan. Fijn vindt Eleonora dat echter niet, want nu woont ze onder één dak met de man die haar leven vanaf hun eerste ontmoeting al zuur probeert te maken: de onweerstaanbare architect, Felix Clifton. Felix wil niets van Eleonora weten en dat laat hij ook duidelijk merken, maar als je samen in een huis woont, dan is elkaar vermijden bijna onmogelijk. Ondertussen gaan de moorden in Londen van kwaad naar erger. Het wordt sterk afgeraden om vrouwen en kinderen nog langer de straat op te laten gaan. Wanneer Eleonora onbewust oog in oog met Junior R komt te staan, beseft ze nog niet dat vanaf dat punt de bloeddorstige moordenaar alleen nog maar oog voor haar zal hebben.

Leeservaring:

Het derde deel van de Unable serie. Dit verhaal speelt af in het Victoriaanse tijdperk. Lotte weet weer een sterk hoodpersonage neer te zetten. Het hele Jack de Ripper verhaal overschaduwt een liefdesverhaal maar dan op een goede manier. Het verhaal pakt je vanaf de eerste pagina en laat je niet meer los. Het laat goed zien hoe vrouwen er aan toe waren in het Victoriaans tijdperk, dan zie je hoe ver deze groep nu is gekomen. Ieder deel in de Unable serie weet een historisch tijdperk om te toveren tot een avontuur met sterke personages. Zelfs in Bloed Juweel is dit aan de gang. Lotte is een jonge vrouw met een oude geest en dat straalt door in al haar verhalen. Dat is ook wat ze zo mooi en inspirerend maakt. Dit is zeker een absolute aanrader.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: