Star Trek (On The Tube): Star Trek: Discovery


Seizoen: 1-4
Afleveringen:

s1: 1-15 (2017)
S2: 1-14 (2019)
S3: 1-13 (2020-2021)
S4: 1-13 (2021-2022)

Kijkervaring:

Season 1

Star Trek probeert met deze serie zeer eigentijds te zijn. Veel sterke vrouwen in de hoofdrol en de meeste aardse mannen ondergeschikt of geschift. Er is zelfs een man die van een andere man houdt. De politiek correcte vakjes zijn afgevinkt.

De serie zelf is een SF avontuur in een ander format dan de voorgaande series. De effecten en de effecten zijn geweldig. Wat mij tegen zit zijn de hernieuwde visie van de Klingons. Het tempo in de serie mocht van mij wel iets hoger. Ondanks de geweldige cast en de strakke actie, heeft deze serie in een eventuel nieuw seizoen nog genoeg bij te schaven. Tot slot een vrouw die Michael heet???? Wel cool dat zij de halfzus van Spock is. Een leuke maar zeker nog veel te ontwikkelen serie.

Season 2

Het tweede seizoen van Star Trek Discovery de nieuwste serie in het Star Trek universum. Het eerste seizoen trok mij niet enorm en even dacht ik aan het begin van dit seizoen ook. Maar naarmate het seizoen vorderd hoe spannender de serie werd. De elementen uit de originele serie kregen steeds meer invloed op het verhaal. De Enterprise, Spock en Christopher Pike zijn onderdelen die het versterken. De serie hint zelfs op de geboorte van de Borg. Een super spannend seizoen.

Season 3

Het derde seizoen van deze serie. Een serie waar ik in het begin wel moeite mee had, maar naar mate de serie vorderde begon ik aan de serie te wennen. Dit seizoen legt de lat wel weer een stuk hoger met een pakkende verhaallijn. Helaas is het wel overduidelijk afgestemd op iedere politiek correcte groep die bij ieder programma naar voren wordt getrokken. Roddenberry wist zijn politieke opvattingen nog subtiel te verwerken in zijn verhalen. Desondanks heb ik weer genoten van dit seizoen. Een aanrader.

Season 4

Een nieuw seizoen van Discovery. De serie bewijst dat het niet meer is dan een sociaal politieke spreekbuis. Nu staan Science Fiction series er om bekend om sociaal kritisch te zijn maar meestal was dit subtiel, deze serie slaat je er constant mee om de oren als een slaghamer. Dit zorgt ervoor dat het toch voor verdeeldheid onder mensen creeert. Dit is ook een serie waar ik mee ga stoppen ookal wordt hij verlengt.

Advertisement
, ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: